Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đapo-Inzko: Turizam jedna od progresivnih i rastućih grana u BiH

djapo_inzko

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je u posjetu primila visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, a tokom sastanka razgovarali su o učešću žena u politici i važnosti njihovog angažmana u političkim procesima u BiH.

Ministrica Đapo iznijela je svoja iskustva kao žena političarka, a također je upoznala visokog predstavnika s prioritetima, planovima, projektima iz oblasti okoliša i turizma, a posebno neiskorištenim potencijalima koji trebaju biti stavljeni u funkciju ekonomskog razvoja.

Inzko je kazao kako turizam predstavlja jednu od svijetlih, progresivnih i rastućih grana u Bosni i Hercegovini.

Ministrica Đapo je predočila visokom predstavniku sva zakonska rješenja na kojima je radila u proteklom periodu, te u kojoj su fazi, zatim koje novine ti zakoni nude u poređenju s postojećim, ističući da je posebna pažnja posvećena njihovoj usklađenosti s direktivama EU.

Također, razgovarali su o značaju saradnje između realnog, nevladinog i vladinog sektora kada je riječ o rješavanju problema iz oblasti okoliša i turizma, kao i o značaju aktiviranja IPA fondova za Bosnu i Hercegovinu, rečeno je Feni u Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.