Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dječak, prva beba rođena u Sarajevu u 2016. godini (FOTO)

BiH

beba

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCUS na Jezeru, tri minute iza ponoći rođena je prva beba u Kantonu Sarajevu.

Majku prvorođene bebe nekoliko minuta nakon porođaja posjetili su novoizbarani dogradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka u društvu sekretara Gradske uprave Elvira Hadžiahmetovića koji su porodilju darovali buketom cvijeća te novčanim iznosom od 500 konvertibilnih maraka.

Ponosna majka iz Sarajeva Alisa Vujinović kazala je kako je porođaj protekao uspješno te kako je presretna.

beba2

“Porodila sam se u 00:03 sati, rodila sam dječaka od četiri kile i 50 grama. Nemamo još uvijek ime, ali imat ćemo uskoro. Osbolje je fenomenalno, nikog neću izdvajati, doktor ima sve pohvale. Hvala lijepo na poklonu, zahvaljujem se dogradonačelniku, zaista nisam očekivala ovo. Imam djevojčicu od šest i pol godina, raduje se bratu, to mi je bio glavni motiv da djevojčica dobije bracu”, kazala je Vujinović kroz suze, ali i smijeh.

Odmah nakon prvorođene bebe na klinici na Jezeru nešto iza ponoći rođena je i druga muška beba, potvrdio je doktor Muhamed Ardat.

“Rođena je prva beba, muška beba, sve je teklo kako treba, majci čestitam i sve najbolje želim. Imamo čak i drugu porodilju koja je rodila u 00:23 isto mušku bebu”, kazao je doktor, čestitajući svim građnima 2016. godinu u želji da ona protekne uspješno.

Dogradonačelnik Skaka koji je na novu funkciju stupio danas, istakao je kako je dan nije mogao proteći bolje.

“Izrazito je lijep dan, ponosan sam i sretan što sam dio tima na čelu Grada Sarajeva. Prvi dan odmah imamo prvo muško dijete, odmah smo nekoliko minuta nakon nove godine čuli informaciju da nam je došao dječak, posjetili smo majku, to je tradicija Grada Sarajeva, održavamo tradiciju da prvu porodilju obiđemo i darujemo je u novoj godini. Želja građanima Sarajeva je svakako puno sreće i veselja, puno više optimizma i, naravno, da gledamo u budućnost kao nešto pozitivno”, poručio je Skaka.