Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uprkos hladnoći na hiljade Sarajlija vatrometom obilježilo ulazak u 2016.

BiH

aa_picture_20160101_7192441_web

Hiljade Sarajlija i turista prisustvovalo je javnom dočeku 2016. godine organizovanom večeras na Trgu djece Sarajeva gdje je upriličen vatromet i bogat muzičko-zabavni program, javlja Anadolu Agency.

Javni doček pod motom “Idemo ludo, idemo jako u novu, 2016. godinu!” okupio je mnogobrojne Sarajlije i turiste koji su uživali u muzici i plesu uprkos niskoj temperaturi zraka. Dobra atmosfera u centru grada “odjevenog” u praznično ruho kulminirala je u ponoć kada je upriličen vatromet.

aa_picture_20160101_7192438_web

Program je počeo u 21 sat kada je okupljene zabavljala sarajevska grupa “Radarska kontrola”. Atmosferu je dodatno zagrijala i grupa “Zoster” te bh. pjevač Amel Ćurić koji je s prisutnima i odbrojavao zadnje sekunde 2015. godine.

Na sceni se okupljenima obratio novoimenovani zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulah Skaka, poželivši svima dobar provod u Sarajevu.

“U ime Grada i u lično ime želim vam puno zdravlja, sreće, uspjeha, da se volite. Posebno pozdravljam goste i turiste i pozivam vas da budete dobri domaćini, da im večerašnja noć bude u sjećanju, sretno”, poručio je Skaka.

aa_picture_20160101_7192440_web

Manifestacija na gradskom trgu još uvijek traje, a očekuje se nastup grupe “Velahvale” koja će svirati do 01.30 kada manifestacija zvanično završava. Večerašnji događaj obezbjeđuje veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Također, saobraćaj je privremeno obustavljen u centralnom dijelu grada, dok policija vozila preusmjerava na alternativne ulice.