Rođeno petero djece

Djevojčica prva banjalučka beba u 2020. godini

blbeba (1)

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić posjetili su te darivali prvorođenu bebu

Angelina Simović prva je beba rođena u Banjoj Luci u 2020. godini. Djevojčica je rođena dva minuta poslije ponoći, dugačka je 52 cm i teška 3.580 grama. Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić posjetili su te darivali prvorođenu bebu.

-Angelina je treća beba u svojoj porodici, što je također dobar znak za ovu godinu. Svim novorođenim stanovnicima našeg grada, ali i drugoj djeci, želimo da imaju srećno djetinjstvo, da odrastaju u uređenom gradu i dobroj RS, da žive ovdje, da obiđu svijet i vide sve ono što je dobro i da se uvijek vraćaju svom gradu – kazao je Radojičić.

Govoreći o demografskoj politici, dodao je da već tri godine najveći grad RS sufinansira sve validne podnesene zahtjeve za vantjelesnu oplodnju.

-Razmišljamo o tome da te uslove učinimo još fleksibilnijim kako bi još više ljudi moglo da konkuriše za sredstva. To je samo dio za demografsku politiku, a za roditelje i njihovu djecu važno je i to što povećavamo smještajne kapacitete u predškolskim ustanovama i u ovoj godini imamo plan da dobijemo ukupno 600 novih mjesta u vrtićima – naveo je Radojičić.

Dežurni ljekar dr.Vladimir Perendija istakao je da je u novogodišnjoj noći bilo pet poroda, rođene su četiri djevojčice i jedan dječak.