Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Djevojčica Samira Alić pronađena nakon sedam dana potrage

24/07/2015

Petogodišnja Samira Alić koja je prije sedam dana nestala u šumama podmajevičkog sela Rašljani kod Brčkog pronađena je živa, ali u teškom stanju.

Kako je nezvanično potvrđeno djevojčica je pronađena na području općine Srebrenik i medicinski je zbrinuta na UKC-u Tuzla.

Djevojčica je pronađena oko osam kilometara od mjesta gdje je pronađen njezin brat.

Mještanin, koji je pronašao djevojčicu, kada je vidio u kakvom je stanju, odmah se onesvijestio pa je i on prebačen u bolnicu.

Podsjetimo, Samira Alić je prije sedam dana nestala zajedno sa bratom Elvedinom koji ju je iz nepoznatih razloga odveo u šumu.

On je pronađen prije dva dana u veoma teškom stanju.

Kuću su napustili pod izgovorom da idu na kupanje u seoskoj rijeci. Oboje su osobe sa posebnim potrebama, a Elvedin je štićenik Doma za invalidne osobe u Prijedoru.

U utorak je pokrenuta najmasovnija potraga, a na terenu su bili pripadnici brčanske policije, Crvenog križa, Civilne zaštite, a pridružio se i veći broj građana. Također, pomoć su pružali i pripadnici specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske s jednim helikopterom, te članovi Gorske službe spašavanja iz Mostara i Srebrenika.

Komentari

2 Comments

  1. Dijana Zaric

    24/07/2015 at 21:00

    Iskreno se nadam da ce Organ starateljstva odraditi svoj posao! uzas! Jadna djecica :((

  2. Victoria David

    25/07/2015 at 12:00

    Ne razumem kako su ih roditelji pustili da odu na kupanje same. Bez nadzora ne bi trebali ici nigde.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.