Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojčica Samira Alić pronađena nakon sedam dana potrage

BiH

potraga

Petogodišnja Samira Alić koja je prije sedam dana nestala u šumama podmajevičkog sela Rašljani kod Brčkog pronađena je živa, ali u teškom stanju.

Kako je nezvanično potvrđeno djevojčica je pronađena na području općine Srebrenik i medicinski je zbrinuta na UKC-u Tuzla.

Djevojčica je pronađena oko osam kilometara od mjesta gdje je pronađen njezin brat.

Mještanin, koji je pronašao djevojčicu, kada je vidio u kakvom je stanju, odmah se onesvijestio pa je i on prebačen u bolnicu.

Podsjetimo, Samira Alić je prije sedam dana nestala zajedno sa bratom Elvedinom koji ju je iz nepoznatih razloga odveo u šumu.

On je pronađen prije dva dana u veoma teškom stanju.

Kuću su napustili pod izgovorom da idu na kupanje u seoskoj rijeci. Oboje su osobe sa posebnim potrebama, a Elvedin je štićenik Doma za invalidne osobe u Prijedoru.

U utorak je pokrenuta najmasovnija potraga, a na terenu su bili pripadnici brčanske policije, Crvenog križa, Civilne zaštite, a pridružio se i veći broj građana. Također, pomoć su pružali i pripadnici specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske s jednim helikopterom, te članovi Gorske službe spašavanja iz Mostara i Srebrenika.