Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Tužilaštvo KS o dešavanjima u hotelu Holiday

24/07/2015

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo izdalo je saopćenje u vezi s dešavanjem u hotelu Holiday Sarajevo HTD Sarajevo d.o.o.

U saopćenju se navodi da Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo raspolaže dokazima da su okupljanje radnika u prostorijama hotela Holiday Sarajevo HTD Sarajevo d.o.o. u stečaju organizovali Vahid Alić i Adis Skorupan, s ciljem onemogućavanja rada stečajnog upravnika i provođenja odluka nadležnih sudova.

– Tužilaštvo raspolaže dokazima koji upućuju na povezanost Alića i Skorupana s osobama protiv kojih ovo tužilaštvo provodi istragu zbog krivičnog djela porezne utaje, te da su današnja dešavanja u uskoj vezi s navedenom istragom – navedeno je u saopćenju.

S tim u vezi, dalje se navodi, po naredbi ovog Tužilaštva danas su slobode lišeni Vahid Alić i Adis Skorupan, zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje  i organiziranje otpora.

– Nakon što osumnjičeni budu predati Tužilaštvu, oni će biti ispitani od postupajućih tužilaca, te će u tom smislu biti donesena odluka o daljnjim mjerama i radnjama koje je potrebno poduzeti protiv osumnjičenih osoba – saopćilo je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.