BiH

Šef uzvraća udarac

Đokić isključio iz SP-a poslanike koji su tražili njegovu smjenu

24/01/2020

Đokić je rekao da je zbog narušenog ugleda stranke isključen i bivši ministar rada i boračke organizacije Milenko Savanović

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić donio je odluku da se iz te stranke isključe Maksim Skoko i Goran Selak, a razmislit će o raspuštanju Gradskog odbora u Banjoj Luci.

Skoko i Selak su poslanici SP-a u Narodnoj skupštini RS-a.

Đokić je rekao da je zbog narušenog ugleda stranke isključen i bivši ministar rada i boračke organizacije Milenko Savanović.

Predsjednik socijalista tvrdi da ima podršku „ogromne većine“ stranačkih odbora te ne očekuju da bude smjenjen s ministarske pozicije, što su tražili Skoko, Selak te još tri poslanika.

Odbacio je kao neosnovane optužbe svojih pet poslanika, koji su jučer zatražili njegovu smjenu na funkciji ministra energetike i rudarstva te lidera stranke.

Razlog zašto su, kako kaže, tako postupili vidi u tome da oni nisu ostavrili određena lična očekivanja kao narodni poslanici.

-Nisam mogao da prihvatim da određene stvari završavamo kako su oni očekivali. Zahtjevi su bili lične prirode i nisam im mogao prihvatiti – ustvrdio je Đokić na konferenciji zanovinare u Banjoj Luci.

On je naveo da je nepotrebno nastupila ovakva situacija te da je grupa poslanika SP-a ishitreno reagovala.

-Nisu imali snage da čuju mišljenja svojih kolega – rekao je Đokić i dodao da bi bilo moralno da nezadovoljni poslanici vrate svoje mandate.

Pozvao je da se spriječe, kako je ustvrdio, pojedinači akti, koji mogu naštetiti partiji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.