Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Do kraja sedmice promjenjivo vrijeme

oblaci

Narednih dana, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas promjenjivo vrijeme.

U utorak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne se očekuje umjeren razvoj oblačnosti koji će usloviti pljuskove i grmljavinu. Najveća vjerovatnost za pljuskove i grmljavinu je u zapadnim i centralnim područjima zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini jugozapadnog smjera, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13 °C, na jugu od 13 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 30 °C.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne se očekuje umjeren razvoj naoblake u planinskim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 14 °C, na jugu od 14 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 31 °C, na jugu do 33 °C.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada. U drugoj polovini dana se očekuju pljuskovi i grmljavina u većem dijelu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 15 °C, na jugu Hercegovine od 15 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30 °C, na jugu do 32 °C.

U petak, u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima pljuskovi i grmljavina su mogući u većem dijelu zemlje. Najmanja vjerovatnost za padavine je u sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačne sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 17 °C, na jugu Hercegovine od 15 do 20 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29 °C, na jugu do 31 °C.