vremenska prognoza

Do ponedjeljka stabilno i sunčano vrijeme

jesen – vremenska DB2

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana širom zemlje usloviti kišu

U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati pretežno do umjereno oblačno vrijeme, a po kotlinama prijepodne će biti magle, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar u Bosni slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 10 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje od 13 do 16.

U Sarajevu pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko sedam stepeni.

U subotu se očekuje većinom mala do umjerena naoblaka. Prijepodne više oblačnosti na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama će biti magle. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet stepeni, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 13 stepeni, na jugu zemlje do 18.

U nedjelju po kotlinama u Bosni prijepodne će biti dosta magle. Pretežno sunčano u drugoj polovini dana. Umjereno povećanje oblačnosti sa juga od poslijepodnevnih sati. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri stepeni, na jugu zemlje do devet. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana širom zemlje usloviti kišu. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest stepeni, na jugu zemlje od osam do 12. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 16 stepeni.