Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane

Do srijede vrijeme u BiH oblačno sa slabim snijegom

Snijeg zabijelio Sarajevo
06.04.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U poslijepodnevnim satima snijeg je poceo padati i u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Nešto više padavina se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne

U Bosni i Hercegovini u nedjelju ujutro je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a ovakve vremenske prilike zadržaće se do kraja dana, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), javlja Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica i Livno -7; Bihać -6; Banja Luka -5; Gradačac, Ivan-sedlo, Sanski Most, Sokolac i Tuzla -3; Bugojno, Sarajevo i Široki Brijeg -1; Grude i Zenica 0; Doboj 1; Mostar 3; Neum 4; Trebinje 5 stepeni Celzijusa.

U Bosni i Hercegovini će danas duvati slab vjetar, prije podne južnog i jugoistočnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 10 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak će biti oblačno, u Bosni će uglavnom padati slab snijeg. Nešto više padavina se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne. Slab snijeg je moguć i na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 4 do 9 stepeni Celzijusa.

U utorak se oblačno vrijeme prognozira u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 6 do 11 stepeni Celzijusa.

U srijedu će u Hercegovini biti sunčano. U Bosni postepeno razvedravanje prije podne. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2, na jugu zemlje do 4 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni Celzijusa.