Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobitnici “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2016. godini

sestoaprilska nagrada

Dobitnik priznanja „Ključ Grada Sarajeva” je visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, kojem će biti uručeno 6. aprila na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Sarajeva – 06. aprila.

Ovo je jedna od odluka o dodjeli priznanja i nagrada koje su danas donijeli gradski vijećnici Grada Sarajeva.

Gradsko vijeće je izabralo ovogodišnje dobitnike „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2016. godini, a to su: za doprinos u oblasti zdravstva i socijalne zaštite Hadžan Konjo, zdravstveni djelatnik i humanista, za djelovanje u drugim oblastima rada i stvaralaštva Udruženje „Obrazovanje gradi BiH“, za doprinos u oblasti sporta Mirsad Fazlagić, fudbaler FK „Sarajevo” i reprezentativac, a za doprinos u oblasti kulture i umjetnosti Milomir Kovačević Strašni, umjetnički fotograf.

Dobitnici nagrade „Sarajevska pahuljica” su učenici Osnovne škole „Osman Nakaš” za izuzetne rezultate u obezbjeđenju općedruštvenih vrijednosti i u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Učenici su savladali uz podršku učiteljice Sanele Ljumanović i učiteljice znakovnog jezika Anise Šetkić – Sendić, osnove znakovnog jezika s ciljem da pomognu svom školskom drugu da se intergiše u proces socijalizacije i nastavni proces.

Ovim učiteljicama bit će dodijeljeno priznanje „Zahvalnica Grada Sarajeva” za humanitarne aktivnosti, izgradnju civilnog društva kao i za uspješnu saradnju, te za doprinos imidžu Grada Sarajeva kao humane sredine i mjesta humanog življenja.

Nagrada „Sarajevska pahuljica” bit će dodijeljena i Ilmi Kazazić, učenici Pete gimnazija za izuzetne rezultate u promicanju i afirmaciji općedruštvenih vrijednosti i u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, a naročito postignutim uspjesima na takmičenjima u oblasti sporta, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.