Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobojski SDS i SP najagilniji u kampanji

doboj kampanja snsd

Masovnim skupovima na početku predizborne kampanje, dobojski SDS i SP pokazali su da su se najozbiljnije spremili za start i odlučno krenuli u jednomjesečnu borbu za glasove. Za razliku od većine ostalih partija, poput SNSD-a, PDP-a, DNS-a, koje su u Doboju kampanju započele lijepljenjem plakata, vladajući SDS je organizovao i promotivnu šetnju od prostorija stranke do centra grada, a na čelu su bili kandidat za gradonačelnika Obren Petrović i nosilac liste Danijel Jošić, javljaju Nezavisne novine.

U koloni sa 36 SDS-ovih kandidata za odbornike i ostalih pristalica bili su i načelnici gradskih odjeljenja, te zaposleni u Administrativnoj službi grada, kao i direktori i radnici svih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna vlast, te se procjenjuje da je dobojskim ulicama u toku radnog vremena prošetalo više od 500 osoba.

Aktuelni gradonačelnik, koji tu funkciju obavlja 14 godina, poručio je političkim konkurentima da od njih očekuje da sve aktivnosti prođu u fer kampanji, te dodao da će SDS pokazati da je najbolji i da će pobijediti.

“Želimo drugim političkim partijama poručiti da se kroz rad takmičimo pa da pobijedi ko je najbolji, ne kroz vrijeđanje, kroz omalovažavanje pojedinaca, ljudi”, rekao je Obren Petrović. “Mi na ove izbore idemo s našim saveznikom, a to su građani Doboja, koji će nam na ovim lokalnim izborima ukazati povjerenje”, kazao je Danijel Jošić, nosilac SDS-ove liste.
Socijalisti, kojima je u Doboju izmakla zajednička kandidatura za gradonačelnika, odlučili su da kampanju započnu skupom u Parku narodnih heroja i time daju “domaći zadatak” ostalim partijama. Petar Đokić, lider SP-a, kazao je da su kampanju počeli baš u Doboju zato što smatraju da je jedan od možda najvažnijih gradova u RS koji vape za promjenom i koji imaju potrebu nešto da promijene.

“Ja sam potpuno uvjeren da su građani Doboja spremni da naprave tu veliku promjenu, koja se više decenija čeka, i da konačno daleko većom saradnjom između institucija RS i grada Doboja poboljšamo život i promijenimo Doboj u narednim godinama”, rekao je Đokić. On je dodao da će do promjene doći i ako Dobojlije izaberu Milorada Živkovića za novog gradonačelnika, koji je zajednički kandidat SP-a i SNSD-a za prvog čovjeka grada.

Socijalisti u Doboju imaju velike ambicije, te očekuju da povećaju broj odbornika u skupštinskim klupama.

“Mi trenutno imamo tri odbornika u Skupštini grada, ambicije SP su da ima najmanje pet odbornika, da bude faktor bez kojeg se neće moći kreirati politika Skupštine”, kaže Srđan Todorović, nosilac SP-ove liste.

Početak kampanje u Doboju je obilježilo i neobično malo plakata kandidata na oglasnim prostorima, na kojima uglavnom dominiraju lica sa SDS-ove liste. Za 31 mjesto u skupštinskim klupama bori se 26 stranaka i koalicija, te 18 nezavisnih kandidata, a za funkciju gradonačelnika, aktuelni SDS-ov Obren Petrović i SNSD-ov Milorad Živković, kojeg podržava još pet partija.