Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Humanitarno udruženje

Dobro.ba pokrenulo akciju za Siriju i Tursku: Iskra toplote za porodice bez domova

kaharambas – turska – pixsell

Konačni cilj je obezbjediti sredstva za kupovinu minimalno 15 agregata i 50 grijalica. “Cijena jedne grijalice za ovu namjenu iznosi 198 KM, a jednog agregata 850 KM”

Humanitarno udruženje Dobro.ba pokrenulo je akciju za stanovništvo Sirije i Turske pogođeno zemljotresom, pod nazivom “Iskra toplote za porodice bez domova”.

– Akcija je pokrenuta s ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu grijalica i agregata, a shodno informacijama i potrebama koje smo dobili s terena, obzirom da su stotine ljudi ostali bez svojih domova i da provode noći na otvorenom i na hladnoći, ističu iz tog udruženja.

Dobro.ba je u prvih 24 sata od objavljivanja akcije prikupilo je iznos za kupovinu 6 agregata i 24 grijalice, koje će putem partnerskih organizacija biti isporučene stanovništvu Turske i Sirije. Konačni cilj je obezbjediti sredstva za kupovinu minimalno 15 agregata i 50 grijalica.

– Cijena jedne grijalice za ovu namjenu iznosi 198 KM, a jednog agregata 850 KM, ističu iz Dobro ba, te dodaju da su kroz svoj angažman i transparentan rad u proteklim godinama stekli podršku i povjerenje brojnih dobročinitelja, te da vjeruju u dobar odziv ovoj akciji kako bi u što kraćem roku dostavili pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.