Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodatni pretresi u okviru akcije “Pravda”, predao se Zoran Lončar

BiH

fup_pretres

Federalna uprava policije (FUP) danas u Sarajevu vrši dodatne pretrese objekata koje su koristili osumnjičeni uhapšeni u akciji ”Pravda”, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevevo Azra Bavčić.

Velika policijska akcija, po nalogu Tužilaštva KS-a, počela je 11. novembra, a uhapšeni se sumnjiče za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja te pranje novca i prevare.

Pretresi i hapšenja su vršeni na više desetaka lokacija, na području Federacije BiH, Republike Srpske i Republike Hrvatske.

Inače, Tužilaštvo je u tom predmetu istražne radnje provodilo u koordinaciji i s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Hrvatske (USKOK). Značajna saradnja ostvarena je i s Upravom za organizovani i teški krmininal MUP-a RS, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH.

Predao se Lončar

Zoran Lončar, koji se sumnjiči da je počinio krivična djela zajedno s ranije uhapšenim u akciji ”Pravda”, a koji se do danas nalazio u bijegu, predao se pripadnicima Federalne uprave policije, potvrđeno je Feni iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

On je u prostorije FUP-a došao u pratnji advokata. Tužilaštvo KS-a tražilo je raspisivanje međunarodne potjernice za njim.

Iz Tužilaštva su kazali da još tragaju za bivšom sutkinjom Općinskog suda u Sarajevu Lejlom Fazlagić.