Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Jedno dijete - jedna želja"

Dodijeljeni paketići djeci koja su smještena u hraniteljske porodice

Foto: Vlada KS

Zahvaljujući brzoj i velikodušnoj reakciji građana, prikupljeni su paketići u skladu sa iskazanim željama djece, kako bi se djeci ovi praznični dani učinili posebnim

U Dječjoj kući na Grbavici juče je upriličena dodjela paketića za djecu bez roditeljskog staranja iz Kantona Sarajevo koja su smještena u hraniteljske porodice.

Organizator ove aktivnosti, koja se realizuje drugu godinu za redom, je Služba za hraniteljstvo JU “Kantonalni centar za socijalni rad” Sarajevo, uz podršku partnera, udruženja Bubamara, animatora Saše Ristića i Općine Novo Sarajevo.

Ovogodišnja dodjela paketića rezultat je saradnje u okviru projekta “Jedno dijete – jedna želja”. Zahvaljujući brzoj i velikodušnoj reakciji građana, prikupljeni su paketići u skladu sa iskazanim željama djece, kako bi se djeci ovi praznični dani učinili posebnim.

Iz Kantona Sarajevo 112 djece smješteno je u hraniteljskim porodicama. Najveći broj djece smješten je u hraniteljske porodice u Kantonu Sarajevo, kojih trenutno ima 93, dok se manji broj djece nalazi na smještaju u drugim kantonima u FBiH.

Također, 17 potencijalnih hraniteljskih porodica trenutno prolazi obaveznu edukaciju kako bi stekle status hranitelja.

Ovakvi događaji pružaju osjećaj zajedništva i brige za najranjivije članove naše zajednice, a organizator se zahvaljuju svima koji su podržali ovu plemenitu akciju, ističući važnost nastavka brige o djeci na hraniteljstvu i potrebi za širenjem svijesti o ovoj važnoj temi.

Svi zainteresovani za hraniteljstvo detaljne informacije mogu dobiti na web stranici JU “Kantonalni centar za socijalni rad“ ili kontaktom Službe za hraniteljstvo putem e-maila hraniteljstvo@kcsr.ba ili putem telefona 033/723-630.