BiH

CIKBiH

Dodijeljeno 10 mandata delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH iz TK i ZHK

24/01/2019

Izbore za delegate u Dom naroda Parlamenta FBiH proveo je i Unsko-sanski kanton, ali izvještaj o tome još nije dostavljen CIK-u BiH

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je rezultate posrednih izbora i dodjelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Tuzlanskog i Zapadnohercegovačkog kantona, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Tuzlanskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni iz bošnjačkog naroda Fahrudinu Skopljaku, Senadu Aliću i Dževadu Hadžiću, Borisu Krešiću iz hrvatskog, Slađanu Iliću i Žarku Vujoviću iz srpskog, te Sandri Imširević iz reda ostalih.

Iz Zapadnohercegovačkog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni iz hrvatskog naroda Mariji Iličić, Zdravku Bešliću i Tomislavu Mandić.

Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandatad elegatima u Domu naroda Parlamenta FBiH iz navedenih kantona će javnosti biti dostupne na web stranici Centralne izborne komisije BiH.

Izbore za delegate u Dom naroda Parlamenta FBiH proveo je i Unsko-sanski kanton, ali izvještaj o tome još nije dostavljen CIK-u BiH.

Inače, do sada su ovjerene kandidatske liste za Dom naroda Parlamenta FBiH iz ukupno sedam kantonalnih skupština i to Tuzlanskog, Zapadnohercegovačkog, Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog, Kantona Sarajevo, Posavskog i Bosanskopodrinjskog kantona-Goražde.

“Njima su ovjerene liste vraćene da provedu posredne izbore i da zatim Centralnoj izbornoj komisiji dostave rezultate. Rezultati još nisu dostavljeni iz USK, ZDK, KS, PK i BPK”, navode u CIK-u BiH.

Iz preostale tri kantonalne skupštine, Kantona 10 (Livanjskog), Hercegovačko-neretvanskog i Srednjebosanskog kantona CIK BiH nije primio kandidatske liste na ovjeru.

“CIK BiH je prema kantonalnim skupštinama koje još nisu dostavile liste na ovjeru uputio i pisanu urgenciju u kojoj su pozvani da ispune svoju obavezu”, naglašeno je iz CIK-a BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.