Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UKCRS

Dodijeljeno 78 specijalizacija za mlade ljekare

mladi ljekari ukcrs AA (1)

Našim mladim ljekarima otvorena su vrata za usavršavanje u svim evropskim i svjetskim centrima, rekao je Vlado Đajić,

U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci danas je održana ceremonija uručenja rješenja o specijalizaciji za 78 mladih ljekara iz ovog bosanskohercegovačkog entiteta, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ovo je istorijski dan za UKC RS. S ponosom možemo reći da danas promovišemo 78 mladih ljekara koje smo primili u radni odnos i kojima smo dodijelili rješenja o specijalizaciji. Pored izgradnje najsavremenijeg objekta i nabavke moderne opreme, naš prioritet jeste kadar i ulaganje u edukaciju. Našim mladim ljekarima otvorena su vrata za usavršavanje u svim evropskim i svjetskim centrima”, rekao je Vlado Đajić, direktor UKC RS-a.

Đajić je rekao da vjeruje da će dobar dio ovih mladih ljudi za nekoliko godina postati uvaženi stručnjaci iz, kardiologije, radiologije, interne medicine, kardiohirurgije, ginekologije…

“Opredjeljeni smo da ulažemo u mlade medicinske kadrove koji će od svojih uvaženih mentora dobijati vrijedna znanja i vještine i iste nastaviti primjenjivati u našoj zemlji. Naš cilj je zadržati kvalitetne kadrove i jačati medicinske institucije RS-a”, rekao je Vlado Đajić.

Iz UKC RS-a je saopšteno da u ovoj godini planiraju realizovati značajan broj kapitalnih projekata, a da je najznačajniji projekat ulaganje u obrazovanje medicinskih profesionalaca što pokazuje dodjela rekordnih 78 specijalizacija za jednu godinu u istoriji ove ustanove.