Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik čestitao rođendane predjsednicima SAD i Kine

trump dodik

Izrazivši duboko poštovanje i uvažavanje, Dodik je uputio najljepše želje predsjedniku SAD povodom njegovog rođendana

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je rođendan predsjedniku SAD Donaldu Trumpu, poželjevši mu dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, kao i mnogo uspjeha na odgovornoj dužnosti koju obavlja.

Dodik je poželio Trumpu da na najbolji način vodi politiku koja će doprinijeti miru i stabilnosti u cijelom svijetu, što je za građane BiH od posebne važnosti.

“Ovo je prilika da Vam zahvalim na Vašem jasnom stavu da Amerika pod Vašim rukovodstvom odbacuje ideologiju globalizma i podržava doktrine patriotizma u cijelom svijetu”, ističe se u rođendanskoj čestitki američkom predsjedniku koju je sinoć uputio član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Izrazivši duboko poštovanje i uvažavanje, Dodik je uputio najljepše želje predsjedniku SAD povodom njegovog rođendana.

Dodik je uputio je rođendansku čestitku predsjedniku Narodne Republike Kine Xiju Jinpingu.

– Upućujem Vam čestitke i želim Vam dobro zdravlјe, osobnu sreću, kao i mnogo uspjeha na profesionalnom planu, da nastavite uspješno  voditi Kinu na dobrobit svih njenih građana.

Uime naroda BiH i osobno ime, zahvalјujem Vam za pomoć koju ste Vi i narod Kine pružali BiH sve ove godine. Posebnu zahvalnost Vam dugujemo za stalni napredak bilateralne suradnje i investiranje u značajne infrastrukturne projekte u BiH.

Projekt ,,Jedan pojas, jedan put“ je prilika da se  kroz podršku Kine pod Vašim rukovodstvom u BiH realiziraju brojni projekti, na čemu smo Vam posebno zahvalni – stoji u rođendanskoj čestitci predsjedavjućeg Predsjedništva BiH upućeno kineskom predsjednilu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH .