Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Dodik: Građani RS-a na referendumu da odluče o Sudu i Tužilaštvu BiH

29/06/2015

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ponovio je da su Sud i Tužilaštvo BiH neustavne institucije, da nisu predviđene Dejtonskim sporazumom, i da zbog svoje neustavne pozicije i dosadašnjeg rada, kroz referendum, treba da prođu provjeru kod građana RS.

Dodik je o ovoj temi danas u Banjoj Luci razgovarao s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim te su se osvrnuli i na slučaj Nasera Orića te ulogu Suda i Tužilaštva BiH u tom i sličnim slučajevima.

Najviše pažnje tokom sastanka posvećeno je britanskom prijedlogu rezolucije o Srebrenici, koji bi trebalo da se nađe pred Vijećem sigurnosti UN-a, saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

Dodik je ponovio “da jedna takva rezolucija nije i ne može biti u funkciji pomirenja u BiH, već upravo suprotno i da ni u samoj BiH ne postoji konsenzus o predloženom tekstu”.

Na sastanku u Banjoj Luci razgovarano je i o ostalim aktuelnim političkim pitanjima u RS i BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.