Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik odgovorio ambasadorici SAD: Prestanite se miješati u naše stvari

BiH

57b06569-20bc-4ca7-954b-67a40a0a0a6c-cormack-dodik-690×480

Predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je ambasadorici SAD u BiH Maureen Cormack da “mora prestati da se miješa u unutrašnja pitanja u BiH, jer teme koje konstantno komentariše izlaze iz okvira i njenih ovlaštenja i dobrog ukusa”.

“Njeni komentari ne prate ni javno proklamovanu politiku nove američke administracije koja kaže da se SAD neće miješati u unutrašnja pitanja drugih zemalja”, rekao je Dodik odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše jučerašnje saopštenje iz Amabasade SAD u BiH u kojem se navodi da je blokiranje usvajanja globalnog fiskalnog okvira “neodgovorno i da ide na uštrb građana BiH”.

On je naglasio da RS ne blokira globalni fiskalni okvir koji je dogovoren sa MMF-om, na koji je pristala i RS, ali da svakako neće prihvatiti njegovo povećanje koje ide direktno na štetu tog entiteta.

https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fwww.fokus.ba%2Fvijesti%2Fbih%2Fiz-ambasade-sad-a-poslali-jasnu-poruku-miloradu-dodiku-2%2F837594%2F&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNEwkhIrDQoLcEJ1hyzP4zebDFfrBQ