Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: I dalje ostaje problem zastave, konsultacije ćemo obaviti pisanim putem

Источно Сарајево – Милорад Додик

Dodik traži i da sutra bude iznesena jedna od dvije zastave BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da će konsultacije članova Predsjedništva sa političkim strankama zastupljenim u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o imenovanju mandatara za novi saziv Vijeća ministara biti obavljene pisanim putem.

“Otkazao sam konsultacije i od političkih partija zatražio da to urade pisanim putem”, naveo je Dodik.

On je izjavio novinarima da namjera da se konsultacije obave zajedno, usmeno, nije uspjela, jer u prostorijama gdje je trebalo da budu održane, nije bilo zastave Republike Srpske, odnosno bošnjački član Predsjedništva BiH tražio je da ta prostorija “bude dekorisana onako kako njemu odgovara”.

“I dalje ostaje problem zastave jer su istaknute dvije zastave BiH od kojih jedna predstavlja BiH, a druga Federaciju BiH i ja kao srpski član Predsjedništva BiH ne želim da radim pod zastavama koje mene ne predstavljaju”, naglasio je Dodik.

On je rekao da, za sutra najavljena sjednica Predsjedništva BiH, može biti održana samo ako iz prostorije u kojoj se održava bude iznesena jedna od dvije zastave BiH, i to ona koja predstavlja FBiH.