Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik entiteta

Dodik prijeti protjerivanjem službenika SAD-a i poručuje: Idemo do Strazbura

Foto: Fena

On je poslije sjednice Predsjedništva SNSD-a rekao da Nenad Vuković iz PDP-a kojeg je CIK žrijebanjem izabrao za delegata u Dom naroda BiH “neće nikada položiti zakletvu i da neće moći biti delegat

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da će kandidat te stranke za delegata u Domu naroda Paralementarne skupštine pojedinačno tužiti sve članove Centralne izborne komisije BiH “zbog kršenja zakona“.

-Kao što je poznato, mi ne prihvatamo blamažu Centralne izborne komisije koja je žrijebanjem izvukla delegata iz PDP. Naš kandidat će tužiti sve članove CIK-a i vjerovatno ćemo ići do Strazbura. Ne vjerujem u pravosuđe BiH, ali idemo s tim da pokažemo da je to sve besmisleno. Listić za drugog kandidata je bio nevažeći i to ćemo dokazati – tvrdi Dodik.

On je poslije sjednice Predsjedništva SNSD-a rekao da Nenad Vuković iz PDP-a kojeg je CIK žrijebanjem izabrao za delegata u Dom naroda BiH “neće nikada položiti zakletvu i da neće moći biti delegat“.

Najavio protjerivanje

-Dom naroda može i bez njega, on je nebitan lik kojeg su izvukli iz naftalina jer žele da oslabe uticaj SNSD – ocijenio je Dodik.

On je rekao da je na sjednici Predsjedništva SNSD razmatrana i finansijska situacija u RS, te da je konstatovano da je ona stabilna i da se izmiruju sve obaveze na vrijeme.

-Neki su prognozirali dan D u junu. Dokazali smo da radimo bez zastoja uprkos preprekama osoblju pojedinih ambasada u BiH – rekao je Dodik, navodeći kako je prosječna plata u RS oko 720 eura.

On je dodao kako u SNSD-u imaju informacije da “jedan američki službenik hoda po bankama u Banjoj Luci i zastrašuje bankare“.

-To mu neće proći. Biće protjeran iz Banja Luke – dodao je on.

Dodik je rekao da SNSD izlazi na lokalne izbore u oktobru u 64 opštine u RS, u 11 opština u FBiH i u Brčko distriktu. Ova stranka ima kandidate za načelnike i gradonačelnike u 63 lokalne zajednice u RS, te jednog zajedničkog u Kupresu.

-Sve liste kandidatske su nam popunjene maksimalno. To govori o našoj snazi – zaključio je Dodik.