BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Sastao se s Lukašenkom: Dodik impresioniran Bjelorusijom, posebno mu se svidio Minsk

20/06/2019

Dodik je rekao da mu je velika čast što boravi u posjeti Bjelorusiji, te da je impresioniran glavnim gradom Minskom, koji je kratko obišao po dolasku

U Minsku je počeo sastanak srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka.

Dodik je ranije razgovarao je u Minsku sa predsjednikom Vlade Bjelorusije Sergejem Rumasom.

Predsjedavajući Dodik i predsjednik Vlade Rumas su ocijenili da je potrebno unaprijediti saradnju BiH i Bjelorusije, te da za to postoje sve pretpostavke. Sagovornici su posebno naglasili potrebu ekonomske, privredne i kulturne saradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Bjelorusije, gdje se otvaraju mogućnosti za uspješnu saradnju na obostranu korist.

Dodik je rekao da mu je velika čast što boravi u posjeti Bjelorusiji, te da je impresioniran glavnim gradom Minskom, koji je kratko obišao po dolasku.

Sastanku su prisustvovali i savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Damir Džanko i savjetnik člana Predsjedništva BiH Želјka Komšića Slaven Kovačević.

Predsjedavajući Dodik je ranije danas stigao na aerodrom u Minsku, gdje je dočekan uz najviše državne počasti. Dočekali su ga potpredsjednik Vlade Bjelorusije Igor Lišenko, zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Vladimirovič i ambasador Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Ponomarev. Povodom dolaska srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika postrojena je i počasna garda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.