Ostali sportovi

Miloš Popović

Odbojkaš iz Banje Luke neće da igra za BiH protiv Kosova

20/06/2019

Prvi čovjek Saveza reagovao je na najave iz Beograda da će Srbija i Azerbejdžan 17. jula odigrati prijateljski meč na Palama, gdje će se i pripremati za Evropsko prvenstvo. Fatić je, kao odgovor, najavio utakmicu BiH i Kosova

Miloš Popović, odbojkaš iz Banje Luke, poručio je da neće igrati za reprezentaciju BiH ukoliko bude zakazana utakmica protiv Kosova u Novom Pazaru, kao što je najavio predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić.

Prvi čovjek Saveza reagovao je na najave iz Beograda da će Srbija i Azerbejdžan 17. jula odigrati prijateljski meč na Palama, gdje će se i pripremati za Evropsko prvenstvo. Fatić je, kao odgovor, najavio utakmicu BiH i Kosova.

– Želim, prije svega, da naglasim da sam sportista i da mi je krivo što se sve ovo dešava, ali sam morao da reagujem. Krovni Savez je sastavljen od saveza RS-a i FBiH i ja, kao i otprilike 60 posto članova A selekcije, u reprezentaciji BiH predstavljam matični savez i RS. Zato sigurno nikada i ni u kom slučaju ne bih igrao protiv samoproglašenog Kosova, a u razgovoru sa kolegama shvatio sam da svi igrači srpske nacionalnosti razmišljaju isto. Srbin sam, ne priznajem nezavisnost Kosova i tačka. Pitam se na šta bi ličila ta reprezentacija ukoliko ne bi igrali igrači iz RS-a – rekao je Popović za Glassrpske.com.

Seniorska reprezentacija BiH pet godina praktično nije postojala, a okupljena je prije mjesec i nastupila je u Evropskoj ligi. Popović ističe da su se igrači zbližili i da tokom šest utakmica nije nastao apsolutno nijedan problem.

– Ne znam zašto je nekom ovo trebalo. Dalo bi se pričati i o drugim manjkavostima, nebrizi Fatića i njegovih saradnika o nama igračima, ali je ovakva njegova izjava sasvim dovoljna da ljudi zaključe o čemu se radi – rekao je Popović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.