predsjednik RS-a

Dodik: Izetbegović nema šanse da se vrati

Sarajevo: SDA održao konferenciju za medije nakon sjednice Predsjedništva
09.10.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Konferencija za medije Stranke demoktraske akcije (SDA) nakon sjednice Predsjednistva. Bakir Izetbegovic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Komentarišući posljednje napade Izetbegovića na RS za koju je rekao “da je kriva za situaciju u Federaciji BiH” i da u RS-u”vladaju oni koji su počinili genocid”, Dodik je istakao da je Izetbegović ogorčen na svoju sadašnju poziciju

Milorad Dodik je izjavio da je “RS legalna, legitimna i samoodrživa”, a da je “lider SDA Bakir Izetbegović nezadovoljan pozicijom svoje stranke nakon izbora”. Kako entitetski predsjendik dalje tvrdi, on zbog toga skreće pažnju na sebe izjavama o RS-u.

Komentarišući posljednje istupe Izetbegovića o RS-u za koju je rekao “da je kriva za situaciju u FBiH” i da u RS-u”vladaju oni koji su počinili genocid”, Dodik je istakao da je Izetbegović ogorčen na svoju sadašnju poziciju.

“Nisam optužen ni za kakav genocid. Dobio sam izbore i to 12 puta zaredom. To što se njemu ne sviđa i što je ogorčen na svoju poziciju to je njegova stvar. Ali isto tako dok smo na nivou BiH pokušavali da napravimo zajednički pristup, nismo uspijevali. Oni su imali skrivene namjere.

Instruisali i obavještajnu službu koja je trebala potpuno da devalvira srpski i hrvatski pristup organima u BiH. To su radilu putem podmićivanja različitih ljudi i usmjeravanja na donošenje odluka isključivo u interesu SDA i muslimana u BiH”, rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio je da je zbog takvih stvari Izetbegović “eliminisan”. Dodaje da je on “politički gubitnik koji nema šanse da se vrati”. Tvrdi, također, da Izetbegović pokušava da skrene pažnju na sebe ovim izjavama.