Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik kaže da će se do kraja godine sastati s dva “globalna lidera”

milorad dodik crna lista
Foto: Pixsell
Milorad Dodik

Dodik kaže da će se do kraja mjeseca sastati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će se u narednom periodu sastati sa svjetskim liderima i da Republika Srpska nije izolovana, te da ima prijatelje.

“Republika Srpska nikad nije imala više prijatelja spremnih da nas razumiju. To što Njemačka i druge zemlje tog dijela svijeta imaju negativan odnos prema Republici Srpskoj, to nije ništa novo”, ustvrdio je Dodik za RTRS.

Dodik kaže da će se do kraja mjeseca sastati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, ali i da će uskoro razgovarati sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

“RS nije izolovana, imamo prijatelje i do kraja godine sastaću se sa najmanje dva globalna lidera. U oktobru ili novembru putujem u Kinu gdje ću se sastati sa njihovim predsjednikom, a do kraja godine sastaću se i sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom”, kaže Dodik.