Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gost na tv Pinku

Dodik: Komšić i Džaferović su nešto smuvali s Đukanovićem, korona će uništiti ekonomiju

dodik

Dodik je za pro Vučićevu Televiziju Pink, gdje i predsjednik Srbije redovno gostuje, objasnio da su ostala dva člana Predsjedništva BiH zapravo “nešto smuvali sa Đukanovićem” i dogovorili, a onda htjeli da to nametnu kao zvaničnu posjetu BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je povodom najavljivane posjete crnogorskog predsjednika BiH kako nije vrijeme da se “jednom Milu Đukanoviću da mikrofon u Sarajevu da bi propagirao normalnu situaciju u Crnoj Gori, a u stvari je dramatična”.

Dodik je za pro Vučićevu Televiziju Pink, gdje i predsjednik Srbije redovno gostuje, objasnio da su ostala dva člana Predsjedništva BiH zapravo “nešto smuvali sa Đukanovićem” i dogovorili, a onda htjeli da to nametnu kao zvaničnu posjetu BiH.

On je ponovio da je kao član Predsjedništva, čija je saglasnost potrebna, poredložio da se Đukanovićeva posjeta pokuša odgoditi, jer je to bilo logično u trenutku “kada se srpski narod, srpski pravoslavni vjernici i Srpska pravoslavna crkva bore za svoje pravo”.

“Naravno, Komšić i Džaferović to nisu htjeli i morao sam da iskoristim mehanizam vitalnog interesa i vratim problem u Narodnu skupštinu Republike Srpske gdje se donosi konačna odluka. I bez obzira na pokušaj opozicije da to napravi dramatičnim, dvije trećine Narodne skupštine reklo je da u ovom trenutku Milo Đukanović ne treba da dolazi”, rekao je Dodik.

Na pitanje da li je pokušano da zbog svog stava bude predstavljen kao velikosrpski hegemonista, Dodik je ukazao da se “ćuti kada se Albanci ujedinjuju”.

“Ovdje nikakvo ujedinjenje u smislu teritorijalnog ili državnog ujedinjenja nije na dnevnom redu, ali se to pokušava pripisati jer samo na taj način Đukanović može da skrene pažnju širom svijeta i prikupi tu pažnju. Zato i jeste pokušaj da dođe u Sarajevo da govori o toj `ekspanziji` sa strane, o `malignom ruskom ili srpskom uticaju` i mnogo čemu drugome što izmišljaju”, ukazao je Dodik.

Korona virus će imati uticaja na ekonomiju

Dodik je izjavio da su zaustavljeni svi projekti koji su se vodili sa kineskim kompanijama, te ocijenio da će posljedice zbog virusa korona biti dramatične na ekonomije svih zemalja.

Dodik je istakao da je veoma važna pravovremena reakcija kada je riječ o virusu korona, što je u RS-u učinjeno kao i u Srbiji.

On je istakao da vlasti svake države reaguju na pravi način, jer su najgore spekulacije.

“O tome može da se priča kao fenomenološkoj pojavi, koja je ujedinila svijet”, rekao je sinoć Dodik za Televiziju Pink.

On je napomenuo da su entitetu RS registorvana tri slučaja oboljelih.

Govoreći o auto-putu prema Srbiji kao kapitalnom projektu, Dodik je ocijenio da je interes Turske da učestvuje u finansiranju izgradnje auto-put kroz BiH da skine etiketu da podržava samo jednu stranu u BiH već sve.

Dodik je rekao da su kada je riječ o auto-putu koji će spojiti BiH sa Srbijom potpisani međudržavni sporazumi.

“To je kružni tok koji smo predvidjeli kroz dogovor sa Turskom, od Višegrada do Istočnog Sarajeva to je ono što ide kroz RS, onda ide kroz Sarajevo do Tuzle i dalje koliko traje Federacija, a ostali dio je od Brčko distrikta do granice sa Srbijom”, podsjetio je Dodik, te napomenuo da se u RS-u provodi proces projektovanja i priprema zemljište.