Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Proljeće, na tebe je red: Stiže nam naglo zatopljenje, temperature rastu na 24 stepena

proljece

Danas će u većem dijelu zemlje biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne sunčanije na području Krajine i dijela sjevera Bosne

Na području Krajine i dijelu sjevera Bosne jutros je vedro vrijeme. U većem dijelu zemlje je oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica i Drvar -6; Bihać, Livno, Prijedor i Sanski Most -3; Banja Luka -2; Jajce 0; Ivan-sedlo 1; Bugojno i Sarajevo 2; Tuzla i Zenica 3; Gradačac 4; Bijeljina, Grude i Široki Brijeg 5; Stolac i Trebinje 6; Mostar i Neum 8 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939Pa, za 3hPa je manji od normalnog i opada.

Danas će u većem dijelu zemlje biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne sunčanije na području Krajine i dijela sjevera Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak će u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Tokom dana ponegdje u Bosni je moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 5 do 10, na jugu od 10 do 15 °C.

U srijedu će jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 8, a dnevna od 13 do 19 °C.

U četvrtak će biti sunčano i iznadprosječno toplo. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 17 do 24 °C.