Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uključio se u raspravu

Dodik: Komšić i Izetbegović su trbuhozborci, nema puta u NATO

dodik bg3

On je istakao da Komšić i Izetbegović ne vode principijelnu politiku, niti brane interese BiH, jer to što govore nije interes RS-a

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH poručio je danas da odluke o članstvu BiH u NATO nema, niti će je biti, te da o tome “odlučujemo mi u Republici Srpskoj”.

Na pitanje da prokomentariše izjave Željka Komšića i Bakira Izetbegovića da se ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov miješa u unutrašnje stvari BiH i “ne poštuje odluke njenih institucija” kada je riječ o tome da li BiH treba ući u NATO, on je rekao da odluke o članstvu u NATO nema i nema puta BiH u taj savez, niti će ga biti i za to im nije kriv Ivancov ni Ruska Federacija.

“Ruska Federacija ima prijateljsku politiku prema BiH, zasnovanu na međunarodnom pravu, ne krijući da ima dobre odnose sa Republikom Srpskom”, naglasio je Dodik.

On je istakao da Komšić i Izetbegović ne vode principijelnu politiku, niti brane interese BiH, jer to što govore nije interes Republike Srpske.

“Oni su obični trbuhozborci svojih mentora, koji se kriju po drugim ambasadama u Sarajevu. Da su zaista zaštitnici interesa BiH u koju se kunu ne bi žrtvovali svog ministra sigurnosti zarad ambasadora Pakistana, i ne bi pažljivije gledali šta kaže Vijeće za provođenje mira, izmišljeno tijelo, nego Parlament BiH, biran na izborima”, konstatovao je Dodik.