Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član predsjedništva BiH

Dodik: Komšić i ja smo u Džaferovićevom kabinetu pili rakiju

Sarajevo: Izjave nakon sjednice Predsjedništva gdje je Dodik doveo harmonikaša
18.10.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Nakon sjednice Predsjednistva BiH medijima su se obratili Zeljko Komsic i Sefik Dzaferovic. Medijima nije bilo dozvoljeno snimanje Sjednice, a Dodik je u kabinet doveo harmonikasa. Clan Predsjednistva Milorad Dodik najavio je posebnu konferenciju za medije.

“Ja poštujem da to Džaferović ne radi, ali ću vam isto tako reći da smo Komšić i ja u njegovom kabinetu pili rakiju”, tvrdi Dodik

Milorad Dodik je odgovorio na kritike nakon što je organizovao dolazak harmonikaša i ispijanje alkohola u Predsjedništvu BiH.

“Šta je tu nenormalno i nedozvoljeno? Gdje piše da ne smije da se pjeva? Gdje piše da ne smijem imati alkohol u svom kabinetu?”, upitao je Dodik, a onda je ustvrdio da je prije nekog vremena pio alkohol sa Komšićem, i to u Džaferovićevom kabinetu.

“Ja poštujem da to Džaferović ne radi, ali ću vam isto tako reći da smo Komšić i ja u njegovom kabinetu pili rakiju”, naveo je Dodik.

Komšić je ranije, kako prenosi N1, komentarisao “ispijanje alkohola tokom radnog vremena, rekavši da radno-pravni statusi i disciplinske mjere nisu u njegovoj nadležnosti već gospodina Dodika za njegov kabinet.

“Kod mene, a znam i kod (Šefika) Džaferovića alkohol na radnom mjestu nije dozvoljen. Harmonikaš je po meni nepotrebna i besmislena provokacija. Ako nastavi s tom praksom, postoji način kako da to riješimo”, rekao je Komšić.