Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. politika

Dodik: Konaković tražio da “k'o fol” uđemo u konflikt. Konaković mu odgovorio

Banja Luka: Zajednička konferencija Milorada Dodika i Emedina Konakovića, novog minista vanjskih poslova
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Konaković je, naime, kazao, kako je se Dodik ne snalazi dobro u državnoj koaliciji zato što njegovi novi partneri, odnosno “Trojka” ne žele da se svađaju i fokusirani su na progres

Milorad Dodik, predjednik entiteta RS i lider SNSD-a sinić je na svom Twitteru reagirao na nedavne izjave ministra vanjskih poslova BiH i lidera NiP-a Elmedina Konakovića, koji je gostujući u jednoj TV emisiji kazao da je “Dodik upao u zamku”.

Konaković je, naime, kazao, kako je se Dodik ne snalazi dobro u državnoj koaliciji zato što njegovi novi partneri, odnosno “Trojka” ne žele da se svađaju i fokusirani su na progres.

Zbog toga se, kako je rekao, “Dodik ne snalazi” i time je “upao u njihovu zamku”.

-Ako Konaković misli da može da solira u BiH, izvodeći neke trikove i manipulišući činjenicama, vrlo brzo će mu postati jasno da je BiH jedina koja gubi u tome. Ako je to cilj, onda je veoma uspješan u svojim igrama na terenu, samo što bi u tim opasnim igrama jedino BiH mogla da prokliže – napisao je Dodik.

Dodao je kako “nekad pomisli da Konaković i ne zna šta radi”.

-Samo nedorasli i osrednji političar može govoriti o postavljanju zamki predstavnicima drugih naroda s kojima, navodno, želi da razgovara i sarađuje. Pametni su oni što kažu: Кad Konaković zaigra za BiH, tada BiH najviše izgubi. Nije davno bilo kada mi je predlagao da “k'o fol” uđemo u konflikt kako bi ojačao “kod svojih”. Jadno, neostvarivo, mislim ovo “kod svojih” – napisao je Dodik.

Ubrzo se na Twitteru oglasio i Konaković. – E čuj dogovoreni konflikt. Ući sa tobom u konflikt je najlakša stvar na svijetu, ti tako živiš 24/7. K’o tetka neka, samo se prepireš i svađaš, s kim stigneš. Ja te nagovaram da uradiš nešto za ljude koji su te birali. Konflikt je za kukavice koji ne znaju posao – naveo je Konaković.