Lider SNSD-a

Dodik najavio vakcinaciju 2.100 medicinskih radnika iz RS-a u Srbiji

Istaknuo je da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio da se 5.000 medicinskih radnika može vakcinisati u Srbiji što će biti učinjeno u Loznici, Sremskoj Mitrovici i Beogradu

Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas na pres-konferenciji kako će ta stranka predložiti novi zakon o porijeklu imovine i porezu na nezakonito stečenu imovinu, dodavši da se takav zakon već primjenjuje u susjednoj Srbiji.

– Utvrđena je prva verzija prijedloga Zakona o porijeklu imovine, a njegov nacrt bi se već u martu našao na sjednici NSRS – rekao je Dodik, dodavši da bi primjena zakona mogla početi u maju.

Govoreći o aktuelnoj situaciji sa početkom vakcinacije u Republici Srpskoj predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da se oko 2.100 medicinskih radnika iz Republike Srpske dosad prijavilo za vakcinaciju protiv virusa korona u Srbiji.

Istaknuo je da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio da se 5.000 medicinskih radnika može vakcinisati u Srbiji što će biti učinjeno u Loznici, Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

Komentirajući najave dolaska novog visokog predstavnika Dodik je ponovio svoj ranije iznijeti stav da ne treba birati novog visokog predstavnika i da Ured visokog predstavnika u BiH treba zatvoriti te je pozdravio stav Moskve da se OHR zatvori.