Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uručenje u beogradu

Dodik o novoj donaciji vakcina: Ovo nam znači jer smo na nivou BiH pokazali potpuni neuspjeh

Београд – Вучић, Додик – имунизација
БЕОГРАД, 15. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић уручио је у Београду српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику 10.000 доза вакцине компаније "Астра Зенека" за Републику Српску.

“Ovo nam znači jer smo mi zbog ukupnih odnosa u BiH i na nivou BiH pokazali potpuni neuspjeh oko nabavke vakcina”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je 10.000 doza Astra Zeneka vakcina za Republiku Srpsku. Donaciju je preuzeo predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. Za 15 dana biće isporučeno još 10.000 doza Astra Zeneke, dok će Sputnjik biti obezbijeđen kada bude napravljen u institutu Torlaku.

Dodik se zahvalio za podršku Srbije.

Dodik je istakao da je Srbija uvijek bez oklijevanja pomagala RS, te da je dokaz za to i 10.000 vakcina kompanije “Astra Zeneka” koje mu je uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Beogradu.

“Ovo nam znači jer smo mi zbog ukupnih odnosa u BiH i na nivou BiH pokazali potpuni neuspjeh oko nabavke vakcina, imajući u vidu i stanje na tržištu proizvođača. Zato zahvalnost za ovu količinu vakcina”, rekao je Dodik novinarima.

On je rekao da je RS uspijevala da obezbijedi vakcine direktnom nabavkom ili putem određenih donacija, da je oko 50.000 ljudi vakcinisano, te ocijenio da bi “jači proces vakcinacije” trebao biti u narednim sedmicama.