Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

o trebinjskom aerodromu

Dodik: Ne pita se gradonačelnik, nego institucije Hrvatske

dodik ss

“Ne znam zašto se pridaje pažnja gradonačelniku ovoga grada kada govori o izgradnji”, rekao je Dodik novinarima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da izgradnja aerodroma u Trebinju mora biti u skladu sa ekološkim i ostalim kriterijumima, a da su sagovornici o tome institucije Hrvatske, a ne grad Dubrovnik.

“Ne znam zašto se pridaje pažnja gradonačelniku ovoga grada kada govori o izgradnji”, rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da nije važno šta neki gradonačelnik piše o izgradnji trebinjskog aerodroma, jer se značajne stvari rješavaju na državnom nivou.

“Kakve veze ima izgradnja aerodroma u Trebinju sa Pelješkim mostom. Naš nacionalni interes za Pelješki most se ogledao u tome da ne uđemo u nepotreban sudski proces sa Hrvatskom”, naveo je Dodik.

Dodik je rekao da će se “srpski predstavnici, ukoliko se na nivou Bosne i Hercegovine spriječi izgradnja aerodroma u Trebinju, u skladu sa tim odnositi prema ostalim projektima”.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zatražio je od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da zaustavi izgradnju aerodroma u Trebinju dok se ne ispita uticaj na okolinu preko državnih granica i utvrdi nepostojanje uticaja na izvorište rijeke Omble.

Dodik, koji je danas u Banjaluci glasao na predsjedničkim i parlamentarnim izborima koji se održavaju u Srbiji, izjavio je da bi svi građani bh. entiteta Republika Srpska “trebalo da dobiju automatsko državljanstvo Srbije, na čemu će se on zalagati”, kao i da vjeruje da će poslije današnjih izbora u Srbiji biti nastavljena odlična saradnja sa RS.