Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sankt Peterburg

Dodik: Ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo ni vazduh

dodik rusija
FOTO: Screenshot
Milorad Dodik

“Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja”, rekao je Dodik, pa onda odmah dodao i “3. maja ništa posebno neće se desiti”

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je za RTRS da “srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o genocidu u Srebrenici”.

Dodik je iz Sankt Peterburga rekao da je “guranjem” rezolucije o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, “guranje BiH ka mirnom razlazu”.

Situacija će se dramatično promijeniti

– Gnusna je laž da će rezolucija pospiješiti pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu namjeru i ništa drugo. Mi samo tražimo da se poštuje slovo Dejtona i slovo Ustava – tvrdi Dodik.

Istakao je da RS ne želi da prihvati njihovo stalno kršenje propisa.

– Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Naravno, 3. maja ništa posebno neće se desiti. Htjeli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh, a kamoli druge vrijednosti. Da vi čitavom jednom narodu gurate etiketu genocidnog naroda, a svjesni ste da to nije postojalo, tačnije da se to tako nije desilo – ustvrdio je Dodik.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u Sankt Peterburg gdje će prisustvovati Međunarodnom sigurnosnom forumu, na kojem će govoriti i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Predsjednik RS danas se sastao sa Putinovim sekretarom za sigurnost Nikolajom Patruševom, nakon čega je poručio da Rusija neće podržati Rezoluciju.