Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

otkrio i razloge

Dodik: Nećemo podržati imenovanja Zlatka Lagumdžije i Damira Arnauta za ambasadore

Banja Luka: Milorad Dodik održao konferenciju za medije nakon sastanka vladajuće koalicije RS
18.12.2022., prostorije Glavnog odbora SNSD-a, Banjaluka (BiH) – Konferencija za novinare Milorada Dodika nakon sastanka vladajuce koalicije u Republici Srpskoj odrzana danas u Banjaluci. Na sastanku je dogovoren sastav nove Vlade Republike Srpske ali mandatar Radovan Viskovic nije iznio u javnost službeni sastav Vlade. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Sastanak je uslijedio nakon nezadovoljstva nekoliko članova SNSD-a kandidaturom Nenada Nešića za ministra u Vijeću ministara BiH

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je nakon sastanka u Banja Luci sa zastupnicima SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da će poslanici SNSD-a sutra podržati novi saziv Vijeća ministara BiH.

– Upravo sam održao sastanak s prijateljima iz Istočnog Sarajeva. Poslanici SNSD-a u punom kapacitetu sutra će glasati za podršku Vijeću ministara BiH – objavio je Dodik na Twitteru.

Dodao je da SNSD neće podržati imenovanja Zlatka Lagumdžije i Damira Arnauta za ambasadore, “jer se radi o ljudima koji dokazano rade protiv Republike Srpske”.

Sastanak je uslijedio nakon nezadovoljstva nekoliko članova SNSD-a kandidaturom Nenada Nešića za ministra u Vijeću ministara BiH.