Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lider snsd-a se oglasio

Dodik: Neki naši koalicioni partneri igrali su nekorektno

New Project (43)

Isto tako, poraz može biti zamka i ne znam kako će pobjednik to izbjeći. Što se tiče gradonačelnika, to nije za nas mali udarac

“Što se tiče Banje Luke i te stranačke pozicije SNSD je u odnosu na 2018. rastao. Tada je imao 27,43 posto, a sada ima oko 31 posto, što govori da je stranka imala rast”, kazao je večeras lider SNSD-a Milorad Dodik.

“Mi ćemo nastaviti da sa koalicionim partnerima širimo politiku i da obezbjedimo bolju strukturu skupštine u Bnajoj Luci”.

Dodik je rekao da je tužan što je SNSD izgubio gradonačelničku poziciju u Banja Luci, naglasivši da je Igor Radojičić jedan od najboljih gradonačelnika koje je ovaj grad imao.

– Poštujemo izbornu volju građana, ali mislimo da je to i njihova greška – istakao je Dodik.

– Nije fer ono što je Banja Luka učinila Radojičiću, definitivno – istakao je Dodik.

Istakao je da se SNSD ne odriče Radojičića i da će saradnja biti nastavljena, dodajući da Banja Luka nije dobro izabrala jer je Radojičić puno učinio za ovaj grad.

“Mada smo razočarani činjenicom rezultatima za gradonačelnika, što govori da neki naši koalicioni partneri igrali nekorektno”, kazao je Dodik, misleći na rezultat izbora za gradonačelnika Banje Luke prema kojem je Igor Radojičić izgubio od Draška Stanivukovića.

“To nije bilo korektno prema Radojičiću, neko je bio licemjeran kada se potpisivao sporazum devet političkih partija”, kazao je Dodik, a potom poslao poruku, po svemu sudeći, novom gradonačelniku.

“Isto tako, poraz može biti zamka i ne znam kako će pobjednik to izbjeći. Što se tiče gradonačelnika ( u Banjoj Luci), to nije za nas mali udarac”.

Dodik je rekao da je Mićo Mićić zaslužio pobjedu u Bijeljini, ali da se to nije dogodilo, izrazivši žaljenje zbog toga. Istakao je da SNSD nastavlja suradnju s Mićićem, bez obzira na izborni rezultat.

“Rezultati koje smo postigli na drugim opštinama nam dozvoljavaju da iskažemo veselje, sada imamo 41, a imali smo 40 načelničkih pozicija. Dobili smo Prijedor, Doboj i Istočno Sarajevo”, kazao je Dodik.