Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP slavio u tuzli

Bijedić o pobjedi Imamovića: Građani su povjerovali u šarane laže i viseće vozove

enver bijedic

Tokom noći se očekuju i rezultati izbora za Gradsko vijeće Tuzla, gdje u SD BiH očekuju znatno veći uspjeh nego je to bio slučaj u borbi za gradonačelnika Tuzle

Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata BiH, potvrdio je večeras da će ta stranka, koja postoji 14 mjeseci, imati jednog načelnika, Edina Delića u Lukavcu. Njihov kandidat u Kladnju, Nedžad Hodžić, u utrci je za načelničku poziciju, dok su kandidati SD-a u Tuzli (Vahid Jusufović) i Gradačcu (Mustafa Šakić) izgubili šanse da pobjede.

Kada su u pitanju rezultati u Tuzli, Bijedić nije krio razočaranje izbornom pobjedom Jasmina Imamovića.

– Ponosan sam na nastup našeg kandidata koji je vodio jednu poštenu i konkretnu kampanju bez vrijeđanja i omalovažavanja političkih protivnika. Nažalost građani su povjerovali u šarane laže, viseće vozove i investiciju od milijardu maraka u “Kristaliko”, koje će Imamović morati opravdati u naredne četiri godine. Zanimljivo je da su se u kampanji iz SDP-a bavili samo nama, dok su SDA i PDA bili pošteđeni i u takvim uslovima je ostvaren dobar rezultat – istakao je Enver Bijedić, prenosi Tuzlainfo.

Tokom noći se očekuju i rezultati izbora za Gradsko vijeće Tuzla, gdje u SD BiH očekuju znatno veći uspjeh nego je to bio slučaj u borbi za gradonačelnika Tuzle.