BiH

Press predsjednika NiP-a

Elmedin Konaković: Ovo nije pobjeda stranke nad strankom, nego jednog koncepta nad drugim

15/11/2020

Osvojili smo Centar, naš Srđan Mandić je pobijedio i ponosan sam što je moja Općina Centar dala ovoliku podršku. Izvojevali smo pobjedu u Ilijašu, kazao je lider NiP-a

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković održao je press konferenciju na kojoj je kazao da su pokazali da se može na drugačiji način voditi politika.

-Ipak ovo shvatamo kao veliku obavezu i spremni smo na odgovornost. Zahvaljujemo građanima BiH koji su u jeku pandemije izašli na izbore i evo odlučili da se politička scena ipak iz temelja mijenja. Ovo je pobjeda bh. politike jer smo u cijeloj kampanji pokazali da nam je svaki pedalj BiH jednako važan. Jednako smo sretni pobjedom načelnika i vijećnika. Ne pravimo tu nikakvu razliku. Najponosniji sam predsjednik bilo kojeg političkog subjekta, kazao je on.

Kaže da je bilo potrebno hrabrosti „u sudaru ta dva koncepta“.

-To je slučaj na Ilidži. U Novom Sarajevu velika pobjeda dr. Tanovića. Ovo nije bila pobjeda stranke nad strankom nego jednog koncepta nad drugim. Osvojili smo Centar, naš Srđan Mandić je pobijedio i ponosan sam što je moja Općina Centar dala ovoliku podršku. Izvojevali smo pobjedu u Ilijašu, navodno tamo se sada opet prebrojavaju glasova. Još uvijek čekamo prebrojavanje glasova iz Novog Grada, riječ je o stotinama glasova razlike, istaknuo je Konaković.

Komentari

Autor: A. D.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.