Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Nije me strah, dokazat ću da Milinić laže

dodik1

Predsjednik RS-a Milorad Dodik ponovio je večeras da, iako ne podržava Sud i Tužilaštvo BiH, nije protiv toga da te pravosudne institucije dovedu do kraja slučaj o „kilogramu zlata“, jer se, kakao je naveo, radi o potpunim neistinama.

Bivši ambasador BiH u Rusiji i nekadašnji šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Gordan Milinić nedavno je za BN televizuju ustvrdio da je “pred njegovim očima tadašnjem premijeru Miloradu Dodiku ruski biznismen uručio lijepo upakovan kilogram zlata“, a govorio je i o korupciji još nekih ljudi bliskih vlasti RS-a.

Milinić je danas, oko šest sati proveo u Tužilaštvu, dajući iskaz o, kako je naveo, kriminalu i korupciji koje provodi vlast u RS-u.

Dodik je večeras veoma ljuto reagirao na novinarsko pitanje o Miliniću, navodeći da neće to komentirati svaki dan, te da ostaje pri onome što je već rekao, da tvrdnje Milinića nisu tačne i da, iako ne podržava Sud i Tužilaštvo BiH, ne protivi se da se u ovom slučaju sve provede do kraja.

Za Milinićeve tvrdnje je rekao da su potpuna neistina i da se radi o „jednom pakovanju koje ide u kontinuitetu“.

Na pitanje novinara da li je i on pozvan da da svoju izjavu o ovom slučaju, Dodik je nakon oštre reakcije, upitao novinara „šta on ima s tim je li njega neko zvao ili ne“.

Rekao je da nema obavezu da bilo šta više kaže o „gnusnim lažima“ koje se o ovom pitanju iznose.

Na tvrdnje Saveza za promjene, da ih SNSD optužuje za prijenos nadležnosti na nivou BiH, jer kod njih postoji strah od razotkivanja kriminala, Dodik je rekao da nema nikakvog straha te naveo da imaju podatke da u brojnim komisijama na nivou BiH nema predstavnika RS-a i da je za to odgovoran Savez za promjene.

-Ja nemam nikakav strah, naveo je Dodik optužujući Saveza za promjene da je krenuo „putem izgradnje BiH kao države i da provode bosansku politiku na štetu interesa RS, a SNSD-e ima strah od takvih pojedinaca“.