Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Ništa nikada nisam montirao, niti uticao na provosuđe

BiH

Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik odbacio je danas kao netačne tvrdnje lidera Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragana Čavića da Dodik ima plan da, uz upotrebu institucija za provođenje zakona, policije i lojalnih tužilaca u Specijalnom i okružnim tužilaštvima u RS, kompromitira neke ljude iz Saveza za promjene.

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci istakao da nikada ništa nije montirao, nikada nije uticao na pravosuđe i da se uvijek zalagao da svako ko je kriv treba da odgovara bez obzira iz koje stranke.

Ali isto tako, hajka koja se provodi mora da stane i da se da šansa istražnim organima da rade i to je normalna atmosfera”, istakao je Dodik.

Kazao je i da Čavić treba da objasni „zašto je promoviran od strane Britanaca da bude vođa pokreta koji treba da destabilizuje RS“.

On je ponovio da je apsolutno neprihvatljivo da opozicija u RS-u pokušava da „prodaje priču o ljubavi prema RS, s druge strane povećava sredstva u budžetu Ustavnom sudu BiH, baš u trenutku kada oni žele da ukinu Dan RS“.

Čavić je danas na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekao da se, prema njegovim saznanjima, montiraju procesi protiv njega, Miće Mićića, Obrena Petrovića i Milovana Bjelice iz SDS-a, te Slavka Vučurevića iz PDP-a.

-Cilj je da nakon svakog eventualnog hapšenja od Agencije za istrage i zaštite (SIPA) pripadnika SNSD-a i njihovih lojalnih ljudi uslijedi jedno osvetničko hapšenje nekog od ovih osoba iz Saveza za promjene, ustvrdio je Čavić.