Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik o Crnatku: Zamislite čovjeka koji se prepao kineske poslovice

crnadak-dodik

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH i zvaničnik PDP-a, danas je zatražio procesuiranje Milorada Dodika, predsjednika RS, “zbog mafijaških prijetnji koje mu je uputio”, na šta mu je Dodik odgovorio “da ne treba da se plaši kineskih poslovica i Milorada Dodika, nego svoje izdaje.”

Dodik mu je, pak, odgovorio da nema čega da se plaši te da ono što je rekao “nije bila prijetnja jer se nikada u životu tim nije bavio”.

“Crnadak svoju poziciju i gradi tako da kleveće i laže o RS, u to smo mogli da se uvjerimo na niz mjesta. Zamislite čovjeka koji se prepao kineske poslovice koja kaže: ‘Osveta se servira hladna, nikada vruća.’ Ne znam kako bi se osjećao da sam rekao poslovicu koja ovdje važi, a to je: ‘Ko drugome jamu kopa sam u nju upada.’

Dakle, on očigledno ima problem s tim poslovicama, ja nemam, a njegova porodica i on mogu mirno da žive”, rekao je Dodik.

Dodao je da Crnatka čeka na narednim izborima “da pokaže koliki je politički marginalac koji nema podršku da može da bude izabran direktno”.

“Pravi se naivna ‘strina’ koja postavlja stalno ista pitanja kao njegov šef, a to je: ‘A šta ovdje ne valja?’ Ne valja ništa, recimo, mehanizam koordinacije. Zamislite tu političku gromadu koji nije prošao ni na jednoj listi za izbore, nigdje nije prošao, nego je kao poltron Mladena Ivanića dobio to ministarsko mjesto i sada poltroniše Bakiru Izetbegoviću i ostalima”, rekao je Dodik, dodajući da završava “s temom Igor Crnadak”.
“Naprosto sve što sam mu rekao koristi za svoju ličnu promociju. Nema on potrebe da se plaši Dodika, neka se on plaši svoje izdaje”, zaključio je Dodik.

Naime, Crnadak je na konferenciji za novinare u Banjaluci Dodiku poručio “da se nije prepao njegovih prijetnji”. “Siledžije poput njega mene nikada nisu impresionirale. Protiv takvih se znam odbraniti, a ako treba i uzvratiti. Ali uznemirio je moju porodicu i zato očekujem da institucije RS urade svoj posao. Radi se o vrlo direktnoj prijetnji, posebno opasnoj jer je uputio predsjednik RS”, rekao je Crnadak.

On je dodao da u svojim aktivnostima širom svijeta o RS priča samo najbolje, afirmiše je i naglašava njenu ulogu i značaj.

“Jedan od glavnih razloga Dodikove frustracije jeste što politički položaj RS nikada nije bio bolji, a Dodikov nikada gori”, istakao je Crnadak te dodao kako se svakodnevno susreće s najvišim funkcionerima zemalja iz cijelog svijeta i promoviše RS.

Crnadak je poručio da je poduzeo i “određene mjere” te da su službe koje se brinu o njegovoj sigurnosti uradile “ono što treba da se uradi”.