BiH

lider snsd za rtrs

Dodik o najavama iz SDS-a i PDP-a: Pa neka izvole, neka to urade

20/10/2019

On kaže da su SDS i PDP odbili prijedlog SNSD-a da zajednički istupe da se ne prihvati ono što je štetno za RS i da nema Savjeta ministara

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ne smije biti uveden princip po kome će neko iz Sarajeva naređivati Republici Srpskoj šta da se radi.

Povodom najave SDS-a i PDP-a da bi mogli da formiraju većinu na nivou BiH koja ne bi uključivala SNSD, Dodik je rekao da oni mogu to da urade i da nije nikakav problem, ali da vlast koja je izabrana u ime naroda definiše interes RS.

“Oni to sigurno nisu, ali to ne znači da treba da nas slušaju, ali svakao moraju da čuju. Njihovim ponašanjem se daje pravo da muslimani mogu da manipulišu sa srpskim nacionalnim interesem”, rekao je za RTRS Dodik, koji je i član Predsjedništva BiH.

On kaže da su SDS i PDP odbili prijedlog SNSD-a da zajednički istupe da se ne prihvati ono što je štetno za RS i da nema Savjeta ministara.

“Sve su to odbili u nastojanju da se konfrontiraju prije svega sa nama, odnosno sa politikama koje je narod izabrao”, rekao je Dodik.

On ističe da SDS i PDP sada pokušavaju da svoj politički aktivizam upražnjavaju na nivou BiH, jer ne mogu u RS, gdje su marginalni.

“Sada žele da kažu `mi smo ti` i da se nude. Pa neka izvole, neka to urade. Mislim da je za vlast u RS i za samu RS možda i nepotrebno razmišljati o tome da ulaze u vlast /na nivou BiH/ i da okrnjeni mandat koriste u bilo kakvom smislu”, poručio je Dodik.

On ističe da će kao član Predsjedništva BiH to gledati iz vizure poslova koju obavlja.

“RS se pokazala sposobnom da se suprostavi svemu onome što je štetno za nju, a dolazi iz Sarajeva u uslovima kada su imali i člana Predsjedništva i kada su imalu puni sastav Savjeta ministara, pa nisu ništa uradili. Prema tome, neće ni ovaj put”, smatra Dodik.

On navodi da je ponašanje SDS-a i PDP-a protiv RS i da je primjer za to donošenje operativnog plana za realizaciju mišljenja Evropske komisije.

“To je nešto što je moralo da se koodinira sa vlastima RS, koje imaju značajan broj pitanja koja moraju da završe. Ne smije biti uveden princip po kome će neko iz Sarajeva nama naređivati šta da se radi”, rekao je Dodik.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.