BiH

predsjedavajući predsjedništva bih

Dodik o nedolasku Thacija u Sarajevo: Niko neće zaplakati

07/07/2019

Predsjednik Kosova Hashim Thaci rekao je da neće prisustvovati Samitu o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi u BiH, jer je, kako je naveo, poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika ponižavajući zato što Kosovo nije tretirano kao druge države-učesnice

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Kosovo pozvano na Samit o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi /SEECP/ u formatu koji je predviđen za takve sastanke, te da ga ne zanimaju “osjećaji” Hashima Thacija.

“Njegova uvrijeđenost i njegov osjećaj o tome mene uopšte ne zanima. U formatu kako je to predviđeno za prethodne sastanke tog tipa, Kosovo je bilo predviđeno sa nekom vrstom fusnote. To što se njemu ne sviđa, niko neće zaplakati, a nećemo osjećati neki gubitak što se on neće pojaviti. Bio je pozvan u formatu kakav je predviđen za te skupove i slažem se sa njegovim stavom da ne dođe”, rekao je Dodik za ATV.

Predsjednik Kosova Hashim Thaci rekao je da neće prisustvovati Samitu o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi u BiH, jer je, kako je naveo, poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika ponižavajući zato što Kosovo nije tretirano kao druge države-učesnice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.