Član Predsjedništva BiH

Dodik: Od večeras se uvodi policijski sat, kazna za nepoštivanje najmanje 500 KM

Бањалука – Додик – конференција за н

Član Predsjedništva Milorad Dodik, gostujući u emisiji ATV-a “Replika”, kazao je da se od večeras od 20 sati do pet ujutro uvodi zabrana kretanja za sve građane RS-a

Član Predsjedništva Milorad Dodik rekao je da se u bh. entitetu RS od 20 sati do pet ujutro uvodi zabrana kretanja za sve građane.

Taj policijski sat se uvodi od večeras, jer je neophodan zbog, kako je dodao, neodgovornih pojedinaca u vrijeme epidemije koronavirusom.

-Situacija je veoma ozbiljna. Zbog toga uvodimo policijski sat. Mjera stupa na snagu večeras, a traje u vremenskom periodu od 20 sati do pet ujutro. Minimalna kazna za one koji nemaju dozvolu, a u tom periodu budu hodali ulicama, je 500 KM. Ljudi moraju da shvate da se mora eliminirati svaka vrsta kontakta. Molim građane da nam pomognu i prijave svako kretanje, anonimno. Ne možemo da trpimo pojedince koji imaju bunt protiv društva – rekao je Dodik.

On je za banjalučku ATV rekao da će mjera biti na snazi dok bude potrebe za tim.

Druga mjera je da se osobama starijih od 65 godina zabrani bilo kakav izlazak iz njihovih kuća i stanova s preporukom da se obavezno izoluju i u kontakt s ukućanima stupaju samo uz predviđene mjere opreza.

Naveo je da su neki kršili te mjere, iako je, kako je naveo, situacija veoma ozbiljna i svi moraju da se odgovorno ponašaju.

U tom bh.entitetu do sada je potvrđeno 59 slučajeva pozitivnih na novi virus korona (Banja Luka-45, Čelinac-3, Laktaši-2, Srbac-1, Prnjavor-1, Ribnik -1, Modriča-1, Kozarska Dubica-1, Prijedor-1, Bijeljina-1, Gradiška-1 i Derventa-1).

Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja, potvrđeno je iz Ministarstva zdravlja RS-a.