Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik odgovorio Ivaniću: RS neće moliti nikoga u Sarajevu

BiH

milorad dodik intervju (5)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas Srni da su pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH dobrodošli na obilježavanje 9. januara – dana Republike, te da niko nema problem sa tim da oni učestvuju u proslavi.

“Ali ni ja, niti bilo ko iz Republike Srpske neće da moli ikoga u Sarajevu da se omogući njihov dolazak i učešće na obilježavanje dana RS-a. Neprihvatljivo je da Treći poješadijski puk bude u nekom ćošku kao prošle godine, nevidljiv i postrojen u čast pojedinca, a ne u ime Republike Srpske”, rekao je Dodik na pitanje da prokomentariše poziv koji mu je uputio član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić da promijeni odluku i omogući učešće srpskih vojnika u Oružanim snagama BiH na proslavi 9. januara – Dana Republike u Banjoj Luci.

Dodik je naglasio da Republika Srpska slavi 9. januar i ne inati se bilo kome, pa ni međunarodnoj zajednici niti političkom Sarajevu, te da s toga svoju proslavu želi da organizuje na način prihvatljiv prazniku koji proslavlja i sa ljudima čije prisustvo neće i ne može biti osporavano.

“Mi želimo počasni vod policije Republike Srpske postrojen uime i u čast Republike Srpske, sa simbolima Republike RS-a, i mi ga imamo. To nije vod u slavu i čast Milorada Dodika ili Mladena Ivanića, i tu se nas dvojica izgleda razlikujemo”, istakao je predsjednik RS-a.

Ivanić: Nadam se da će Dodik promijeniti odluku