Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik gura “prst u oko” Amerikancima: “Hoyt Lee nema podršku Washingtona”

hojt li

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ustvardio je da zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Brian Hoyt Yee nije predstavnik aktuelne politike SAD koju zastupa predsjednik Donald Tramp i da činjenicu da je nemoćan demonstrira direktnim i grubim miješanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja.

“Ji nema podršku State DEpartmenta departmenta. On je kadar prethodne administracije koja je izgubila na izborima”, naveo je Dodik za Večernje novosti.

Dodik je istakao da je poznat Trampov stav da se neće miješati u uređenje drugih zemalja, što je nedavno ponovio na Generalnoj skupštini UN.

“Mislim da je Ji dobio previše prostora u medijima. Politika koju zastupa nema podršku američkog naroda. Koliko je bitan, govori i to da se još nije zvanično sastao sa aktuelnim državnim sekretarom Rexom Tillersonom”, rekao je Dodik.

On je naveo da kod opozicije u Srbiji, naročito kod Čedomira Jovanovića, izjave Jia izazivaju impresije za politiku prošlosti.

Dodik je istakao da sa Vučićem nije razgovarao o zahtjevima zvaničnika SAD.

“Večernje novosti” navode da je Yee prilikom zvanične posjete Beogradu zahtijevao od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se založi za očuvanje cjelovitosti BiH, što podrazumeva obuzdavanje Dodika.