Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uputio poziv policiji

Dodik osudio napad na Senada Sejfića: “Takvo ponašanje u RS je neprihvatljivo”

milorad dodik
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
Milorad Dodik

“Takvo ponašanje u Republici Srpskoj je neprihvatljivo od bilo kog pojedinca i zbog toga očekujem da naša policija, kao što je to i do sada radila, iskoristi sve svoje resurse da se ovakvi ekscesi ne događaju”, poručio je Dodik

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik najoštrije je osudio napad na Bošnjaka povratnika, koji se desio u naselju Kamenica, grad Zvornik, naglasivši da je RS sigurno društvo za svakog njenog građanina.

Dodik pozvao je nadležne da procesuiraju odgovorne i time pošalju poruku da se nasilje u ovom bh. entitetu neće tolerisati.

“Takvo ponašanje u Republici Srpskoj je neprihvatljivo od bilo kog pojedinca i zbog toga očekujem da naša policija, kao što je to i do sada radila, iskoristi sve svoje resurse da se ovakvi ekscesi ne događaju”, poručio je Dodik.

Podsjećamo, u večernjim satima 3. septembra napadnut je mještanin sela Gornja Kamenica Senad Sejfić. Njega su u blizini džamije napale vidno alkoholisane osobe.

Sejfić se vozilom kretao pored džamije kada je naišlo nekoliko vozila koja su dolazila iz pravca Šekovića. Vozila su opkolila Sejfićevo vozilo, u kome je on sjedio vezan sigurnosnim pojasom, gdje su ga, tako vezanog, počeli udarati po svim dijelovima tijela, a najviše u predjelu glave.