Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nervozan i zbunjen

Dodik: Podržavam teritorijalni integritet BiH, kao i Ukrajine

New Project – 2022-02-28T125024.513

Kada je stav o agresiji Vladimira Putina i Ruske vojske na Ukrajinu u pitanju, Dodik je prvo rekao “da smo došli u poziciju da našu stvarnost opterećuje i ovaj globalni sukob”, a potom izgubio misao

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ustvrdio je danas, kada je u pitanju agresija Rusije na Ukrajinu prvo kako bi (misleći na Republiku Srpsku) “mi trebali ostati neutralini”, a potom kazao i “mi ćemo ostati neutralni”.

U izjavi za medije Dodik je bio poprilično nervozan.

Kada je stav o agresiji Vladimira Putina i Ruske vojske na Ukrajinu u pitanju, Dodik je prvo rekao “da smo došli u poziciju da našu stvarnost opterećuje i ovaj globalni sukob”, a potom izgubio misao.

Nakon kraće pauze, pribrao se, pa izrekao neke pomalo do jučer nevjerovatne stvari, kada je on u pitanju. Čak je izgovarao i puno ime Bosne i Hercegovine…

“Republika Srpska i ja kao član Predsjedništva, kao što podržavam teritorijalni integritet Srbije, kao što podržavam teritorijalni integritet BiH i ne želeći da ga mijenjam taj integritet, i to je bila jasna poruka svih ovih mjeseci i godina, naravno da podržavam i teritorijalni integritet svih članica UN, i naravno i ovaj put riječ je i o Ukrajini”, naveo je Dodik.

Pogledajte kako je Dodik danas zvučao i izgledao, i šta je tačno rekao…