BiH

Član Predsjedništva BiH

Dodik: Potrebne oštrije mjere, u subotu o uvođenju vanrednog stanja

26/03/2020

On je dodao da će uvođenje vanrednog stanja omogućiti da se brže donose potrebne mjere i zakoni

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je neophodno jačati provođenje do sada donesenih mjera u borbi protiv virusa korona, te najavio da će u subotu, 28. marta, biti održana sjednica Narodne skupštine RS radi uvođenja vanrednog stanja.

On je za RTRS naglasio da je RS na vrijeme počela sa oštrim mjerama, ali da to još ne znači da je uspjela u ovoj borbi jer epidemija ne staje, nego se širi zbog neodgovornih pojedinaca koji ignorišu apele.

Dodik smatra da pojedinci nisu dovoljno shvatili situaciju i da su neophodne oštrije mjere.

On je dodao da će uvođenje vanrednog stanja omogućiti da se brže donose potrebne mjere i zakoni.

U RS-u je do sada virusom korona zaraženo 121 lice.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sazvao je za sutra sjednicu skupštinskog Kolegijuma za utvrđivanje prijedloga dnevnog reda i termina održavanja posebne sjednice NSRS.

Na osnovu dogovora postignutog na sastanku koji je danas sazvala predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, na posebnoj sjednici Narodne skupštine trebalo bi da, na zahtjev Vlade, bude proglašeno vanredno stanje na teritoriji RS zbog virusa korona.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Radovan Višković, predsjednik Ustavnog suda Džerard Selman, potpredsjednik Ustavnog suda Snežana Savić, ministar pravde Anton Kasipović i generalni sekretar Vlade RS Siniša Karan.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.